WHDLoad MantisBT - Phenomena_Enigma
View Issue Details
0004993Phenomena_Enigma[All Projects] Generalpublic2021-01-31 22:452021-02-07 14:51
Reporterbill 
Assigned ToStingRay 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusresolvedResolutionno change required 
PlatformOSOS Version
Product Version 
Target VersionFixed in Version 
MachineA1200
CPU68EC020
CPUSpeed14
ChipSetAGA
GFXCardNone
ChipMem2 MB
FastMem4 MB
WorkbenchOS 3.0
KickROM39 - Kick 3.0
KickSoftNone
WHDLoad18.6
importedyes
Summary0004993: freeze at loading picture. quit with F10 works
DescriptionGameVersion: english,pal,2 disks
SlaveVersion: 1.3 from 09.12.2017

freeze at loading picture. quit with F10 works
TagsNo tags attached.
Attached Files? Enigma_Debug.slave (900) 2021-02-04 14:57
https://mantis.whdload.de/file_download.php?file_id=1135&type=bug
? Enigma_NoTOD.slave (864) 2021-02-05 11:40
https://mantis.whdload.de/file_download.php?file_id=1136&type=bug

Notes
(0009517)
StingRay   
2021-02-04 14:57   
I can't reproduce this. Does it still happen with attached slave?
(0009518)
bill   
2021-02-05 10:51   
still freeze.
I also changed the disk image (original is from Retroplay package).

is ciaa irq or ciaa tod used ? my A1200 have an issue with ciaa (checked with testkit)but that doesn't change the fact that 99% of whdload installs works.

I just tested the HD version from Aminet : Enigma by Zer0-X (http://aminet.net/demo/aga/oMS-EnHD.lha) and version by SHD/Mystic : both works fine.
If that could help
(0009522)
StingRay   
2021-02-05 11:40   
CIA TOD is used so the problem is, most probably, on your end.

To check this, run Enigma_NoTOD.slave, I suppose it won't freeze.
(0009531)
bill   
2021-02-06 11:27   
yep, no more freeze...
CIAA TOD and CIAA TOD IRQ -> Fail
but CIAB TOD and CIAB IRQ are OK

sorry for that.
thanks to this bug I discovered a hardware problem (is the same thing for Masterpieces ?)
(0009541)
StingRay   
2021-02-07 14:51   
Ok, so the problem is related to the broken CIA on your machine. The Masterpieces problem most probably has the same reason as I can't reproduce it on any of my machines and no one else reported such a strange behaviour.

Issue History
2021-01-31 22:45administratorNew Issue
2021-01-31 22:45administratorStatusnew => assigned
2021-01-31 22:45administratorAssigned To => StingRay
2021-02-04 14:57StingRayNote Added: 0009517
2021-02-04 14:57StingRayFile Added: Enigma_Debug.slave
2021-02-05 10:51billNote Added: 0009518
2021-02-05 11:40StingRayNote Added: 0009522
2021-02-05 11:40StingRayFile Added: Enigma_NoTOD.slave
2021-02-06 11:27billNote Added: 0009531
2021-02-07 14:51StingRayNote Added: 0009541
2021-02-07 14:51StingRayStatusassigned => resolved
2021-02-07 14:51StingRayResolutionopen => no change required