2020-10-23 13:50 CEST

View Issue Details Jump to Notes ]
IDProjectCategoryView StatusLast Update
0002285SWOS[All Projects] Generalpublic2016-08-22 00:56
Reportermsephton 
Assigned ToGalahadFLTProject InfoSensible World of Soccer (Sensible Software)
http://www.whdload.de/games/SWOS.html
 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
StatusassignedResolutionopen 
Summary0002285: I have an A600 with 2MB CHIP and 2MB FASTRAM (PCMCIA SRAM) When I try to launch
DescriptionGameVersion: english,pal,2 disks
SlaveVersion: 1.0 from 20.05.2000

I have an A600 with 2MB CHIP and 2MB FASTRAM (PCMCIA SRAM)
When I try to launch SWOS 96/97 I get the following error:
"cannot allocate ShadowRam"
Do you know the problem or solution?
I got my images from WHDownload.com. It works in UAE but not on my A600.
Thanks,
matt
TagsNo tags attached.
MachineA600
CPU68000
CPUSpeed7
ChipSetOCS
GFXCardNone
ChipMem2 MB
FastMem2 MB
WorkbenchOS 2.1
KickROM37 - Kick 2.0
KickSoft37 - Kick 2.0
WHDLoad17.0beta
importedyes
Attached Files

-Relationships
+Relationships

-Notes

note ~0005284

msephton (reporter)

I just updated to whdload 18.2 and am still having this problem.

I've tried:
SensibleWorldOfSoccer
SensibleWorldOfSoccer11
SensibleWorldOfSoccer9596
SensibleWorldOfSoccer9697
SensibleWorldOfSoccerEuro

All have the same issue.

Or am I doing something wrong?

note ~0005285

GalahadFLT (developer)

Have you tried booting with no startup-sequence? I suspect your hard drive buffers are taking up slightly more room on real Amiga than winuae.

note ~0005286

msephton (reporter)

Yes, I've tried booting as minimal as possible.

Here are some images of that:

https://imgur.com/a/aq4BK

I'm using green amiga alien addition with radboot.

note ~0005287

GalahadFLT (developer)

I suspect you're going to have to boot up WHDLoad without using the PRELOAD option in the icon.

The install uses all of 2meg chip ram, and the data from the two disk images has got to be at least 1.5meg+.

Shadowram is WHDLoad keeping a copy of your 2meg of chip ram before the game starts, so that when you quit back to dos, it copies the copy back to the correct place so that everything restarts properly.

Goto the main SWOS install directory and simply type "WHDLOAD swos.slave" (assuming the slave is still named that, and press return.

The install is being updated to allow the lower memory version of SWOS to run, so be patient, its going to happen :)

note ~0005294

msephton (reporter)

Not wanting to turn this into a tutorial about the finer points of WHDLoad, trying that I get:

"WHDLoad: file is not executable"

So I tried removing the PRELOAD from the icon, then running it from WB or minimal startup sequence. No joy.

It's a long wait since 2010, but I'll remain patient.

ps; this week was the annual SWOS world champ tournament.
+Notes

-Issue History
Date Modified Username Field Change
2010-05-30 13:09 administrator New Issue
2010-05-30 13:09 administrator Status new => assigned
2010-05-30 13:09 administrator Assigned To => GalahadFLT
2016-08-21 00:04 msephton Note Added: 0005284
2016-08-21 00:06 GalahadFLT Note Added: 0005285
2016-08-21 10:09 msephton Note Added: 0005286
2016-08-21 12:09 GalahadFLT Note Added: 0005287
2016-08-22 00:56 msephton Note Added: 0005294
+Issue History