2019-01-23 16:19 CET

View Issue Details Jump to Notes ]
IDProjectCategoryView StatusLast Update
0004007BubbleNSqueak[All Projects] Generalpublic2018-12-25 19:02
Reporterixien 
Assigned ToJOTDProject InfoBubble And Squeak (Audiogenic)
http://www.whdload.de/games/BubbleNSqueak.html
 
PrioritynormalSeverityblockReproducibilityalways
StatusclosedResolutionfixed 
Summary0004007: Bubble N'Squeak : CPU error
DescriptionThe latest version of this installer still requires 68020 CPU. Is it normal?
Steps To ReproduceJust launch the game using 68000
TagsNo tags attached.
MachineCDTV
CPU68000
CPUSpeed7
ChipSetECS
GFXCardNone
ChipMem2 MB
FastMem8 MB
WorkbenchOS 2.1
KickROM37 - Kick 2.0
KickSoftNone
WHDLoad18.3
imported
Attached Files

-Relationships
has duplicate 0003340closedJOTD Dont work on my A600 with 68000 CPU. Seems like this slave only supports the 
+Relationships

-Notes

note ~0006547

JOTD (developer)

well, no, and I have fixed this. But there are 2 versions: AGA and ECS. Are you running the ECS version?

note ~0006551

ixien (reporter)

To be honest, you made me doubt ;-) But I just tried again with my IPFs (that perfectly works on A500 WinUAE original configuration) and I download again the latest WHDLoad package for the game and the slave is already asking for 68020 through a pop-up window.

note ~0006552

ixien (reporter)

And about the installer script: it offers two choices, Floppy and CD32 version. But it never asks me if my floppy version is ECS or AGA... is it normal?

note ~0006557

JOTD (developer)

no it's not. There's an old .slave which should have been removed. Now copy the ECS.slave into that one and that will work. I have to update the install script.

note ~0006560

ixien (reporter)

Ok, of course perfectly working using the right slave. Thanks again ;-)

note ~0006561

ixien (reporter)

As this report is open, I just noticed a bug. The game freezes just after Bubble launched Squeak to scroll down the game logo. I continue my investigations.

note ~0006562

ixien (reporter)

So I made some tests. Title screen freeze on a real Amiga with 68000/7Mhz. Same problem on WinUAE emulating 68000/7Mhz. But on WinUAE, if I boost 68000 to 14Mhz, the problem disappear and the game start normally. Sometimes on 68000/7Mhz, when screen is frozen, it unfreeze pressing keys on keyboard but not everytime and I can't isolate the keys used (seems to change from a load to other). Attached is a capture of the screen frozen.

note ~0006565

JOTD (developer)

a new ticket should be opened for this, but what the hell... okay.

note ~0006579

JOTD (developer)

installation issue
and the freeze problem could not be reproduced with winuae A500/HD/7MhZ, so waiting for more details/another issue
+Notes

-Issue History
Date Modified Username Field Change
2018-11-13 19:50 ixien New Issue
2018-11-16 12:03 Wepl Project WHDLoad => BubbleNSqueak
2018-11-16 12:06 Wepl Assigned To => JOTD
2018-11-16 12:06 Wepl Status new => assigned
2018-12-15 18:51 JOTD Note Added: 0006547
2018-12-16 22:01 ixien Note Added: 0006551
2018-12-16 22:08 ixien Note Added: 0006552
2018-12-17 23:28 JOTD Note Added: 0006557
2018-12-17 23:28 JOTD Status assigned => confirmed
2018-12-18 10:43 ixien Note Added: 0006560
2018-12-18 20:15 ixien Note Added: 0006561
2018-12-19 06:32 ixien File Added: Image1.png
2018-12-19 06:32 ixien Note Added: 0006562
2018-12-19 23:50 JOTD Note Added: 0006565
2018-12-25 18:52 JOTD Relationship added has duplicate 0003340
2018-12-25 19:02 JOTD Status confirmed => closed
2018-12-25 19:02 JOTD Resolution open => fixed
2018-12-25 19:02 JOTD Note Added: 0006579
+Issue History